headerimage

Mijn uiteindelijk doel is om mensen kennis mee te geven waardoor ze zelf in staat zijn om hun klachten te managen.

 

quote

Waarom ik fysiotherapeut ben

Ik ben in 2019 afgestudeerd. Ik heb tijdens mijn opleiding een minor gedaan betreft onderzoek en behandeling van de kinetische van de lage rug en onderste extremiteit. Ik hou ervan om mensen in beweging te brengen, maar ook dat ik daardoor zelf veel in beweging ben. Dat maakt voor mij de dag een stuk dynamischer.

Verder vind ik het leuk om verschillende mensen te leren kennen. Mensen vertellen hele interessante verhalen. Je ziet/hoort een hoop verschillende perspectieven en levenservaringen. Het is een heen en weer van kennis en informatie.

De eerste afspraak

Tijdens een eerste afspraak zijn we vaak veel aan het praten. Ik vind het belangrijk om die eerste keer goed het hele verhaal te horen van de patiënt. Van voor naar achter, wat er allemaal is gedaan of geprobeerd en wat mensen verwachten van de behandeling. Aan het einde van de eerste behandeling vertel ik mijn fysiotherapeutische diagnose en doe ik een voorstel van hoe ik de behandeling voor me zie. Daarbij vind ik het belangrijk dat de patiënt dit traject ook ziet zitten en snapt welke stappen we om welke reden gaan nemen.

Een goede balans tussen training en therapie

Bij de fysiotherapeut komt je over het algemeen omdat je pijn hebt. Dat is iets vervelends en negatiefs. Daar is begrip voor nodig maar soms is het ook belangrijk om het juist even niet over de pijn te hebben. Ik probeer een goede balans te vinden tussen trainen en therapie. Naast dat het nuttig moet zijn moet het ook leuk moet zijn en dat mensen zich gehoord voelen. Er is bij mij ruimte om te lachen en er is ruimte om je verhaal kwijt te kunnen.

Ik heb altijd ervaren dat als ik blij en positief ben de mensen dit ook een klein stukje mee nemen. Dit is voornamelijk tijdens het trainen een kracht. Verder hou ik zelf veel van afwisseling dus ik ben altijd op zoek naar nieuwe oefeningen, of andere uitvoeringen. Daardoor blijft het sporten diverser en leuker waardoor mensen het beter volhouden.

Mijn uiteindelijk doel is om mensen kennis mee te geven waardoor ze zelf in staat zijn om hun klachten te managen. Ze hoeven zo niet onzeker zijn over wat ze wel en niet kunnen of mogen doen. Ik vind het belangrijk dat mensen begrijpen bij welke soort pijn het goed is om juist door te bewegen en bij welke soort pijn ze beter even kunnen gaan zitten.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Marilyn

Bekijk profiel
Top